Izleti

Povod Vašeg posjeta našem imanju nije samo izvrsna gastronomska ponuda. Za Vas smo pripremili obilje aktivnosti zbog kojih ćete poželjeti ostati dugo, dugo… Ima tu ponešto za svakoga: i za one željne malo više akcije i adrenalina, kao i za one koji su više raspoloženi za opušteniji odmor i relaksaciju u neponovljivom ambijentu. Na našim izletima ponešto ćete i naučiti jer okolica našeg imanja prepuna je zanimljivih povijesnih priča koje ćete kasnije sa oduševljenjem prepričavati u društvu.

Nudimo vam obližnje izlete na jedno od slijedećih mjesta:

  1. Udaljeno svega 15-tak min. vožnje automobilom ili 10-tak km vožnje kroz šumske putove biciklom, nalazi se poznato kupalište i lječilište Topusko. Pored opuštanja u otvorenim i zatvorenim bazenima sa ljekovitom vodom, možete si priuštiti i tjelesnu masažu, saunu, ili pak odigrati partiju tenisa. Za sve naše goste osigurali smo posebni popust. Do Topuskog se može individualno ili organizirano. Pored prijevoza kombi vozilom ili na biciklima, kao posebno atraktivno nudimo organizirani posjet na konjima. Gosti, koji već imaju jahaćeg iskustva, u pratnji našeg vodiča, ujutro 2-3 sata jašu kroz šume i uz potoke, preko dana uživaju u kupanju, da bi se istim putem, u zalazak sunca, vratili na imanje.
  2. Krenete li od imanja seoskim putem drugom pravcu, nakon 10-tak km naići ćete na desnu obalu rijeke Kupe. Tu ona, svojim smirenim tokom, vabi na kupanje u ljetnim vrućinama, zove na vožnju čamcem u proljeće ili jesen, a zbog njenog bogatog ribljeg fonda, ne mogu joj odoljeti ni ribiči. Sve ovo možete doživjeti u našoj organizaciji jednodnevnih izleta na Kupu. Osim uobičajenog prijevoza kombijem, onima željnima nesvakidašnjeg uzbuđenja, nudimo „Bus-Bike“ kombinaciju: Do pola puta oldtimer autobusom, a drugu polovicu na biciklima. Vrhunski provod je zagarantiran. Za ljubitelje jahanja vrijedi isti raspored kao i za Topusko.
  3. Ako pak krenemo na treću stranu, sve vozeći se makadamskim „drumom“ , prolazeći neposredno uz stari „Kirin Grad“ – starovjekovnu utvrdu na istoimenome brdu, na kome su pronađene iskopine još iz ranog željeznog doba, nakon 5 km naići ćemo na staru vodenicu, koja još uvijek melje. Našim gostima tamo smo spremili posebno iznenađenje, o kome ovdje ne želimo pisati, a ne budu li oduševljeni, vratit ćemo im novac od plaćenog izleta. Na ovu destinaciju ne preporučamo vožnju automobilom, čime bismo uvelike pokvarili ugođaj. Zato ćemo do mlina ili rasklimanim autobusom „Model-Tko to tamo peva“, ili pak zaprežnim kolima u karavani. Za one koji žele, može i u sedlu (konja) ili na sjedalu (bicikla).

 

Ne želimo li provesti veći dio dana na izletu, a da se opet maknemo od trpeze, doživimo mirise i boje okolnog krajolika, prošećemo i aktivnije uključimo pluća i mišiće, obilazak imanja najbolji je odabir. Ukupno vam treba 1 sat laganog hoda da to učinite. Preporučamo da taj pothvat učinite individualno. Rent-a-bike stoji vam na raspolaganju. Ali posebna poslastica je Rent-a-car u starom retro Trabant cabrioletu. A za one znatiželjne savjetujemo Rent-a-tractor. Smjestite vaše društvo u prikolicu i sami ih provezite starim old-timer traktorom. Napokon, ako ste „dobre volje“ sjedite u našu konjsku zapregu, a u drugim kolima će vas pratiti tamburaši. (Napomena: svirku dogovarate izravno s njima).