Jahanje

Na seoskom imanju Stari Dud pokušali smo ostvariti doživljaj jahanja za svaku vrstu jahača i jahačkog karaktera kako bi smo pokrili sve stilove jahanja: galop, laki galop, kas i hod. Naši trailovi (jahaće staze/putevi) su osmišljeni na način da svaki od njih bude u mogućnosti gostu ponuditi što je više moguće raznovrsnosti, bilo da se radi o samom jahanju ili o raznolikosti terena te prekrasnim prirodnim pejzažima.

Na trailovima ćete naići na mnogobrojne izvore, potoke te tjesnace koji vode do dugih, otvorenih ravnica gdje se jahači bezbrižno mogu upustiti u laki galop ili lagani galop. Naši putevi vas vode uz i niz blage padine zelenih brežuljaka, prolaze preko otvorenih polja kroz mistične šume, pored grmova i kristalno čistih izvora. Teren je umjereno brdovit išaran prekrasnim ravnicama idealnim za laki galop. Šume prolazimo laganijim tempom kako bismo konju i jahaču omogućili mali predah u očaravajućem zelenom hladu. Ovakav tempo i teren su interesantni i zabavni za iskusnije jahače dok u isto vrijeme nude dobru podlogu za vježbanje za jahače početnike omogućavajući im da bez poteškoća pronađu bolji položaj u sedlu.

Svaki trail također prolazi i kroz autentična hrvatska sela. Naša je okolica puna ovakvih sela i zaseoka u kojima često ne živi više od nekoliko starosjedioca sela u starim drvenim kućama. Ovakav oblik razgledavanja dopušta našim gostima blisko upoznavanje sa lokalnom kulturom i tradicijama te čak i da ostvare kontakt sa stanovništvom. Lokalno stanovništvo je vrlo sklono davanju domaćih jela na kušanje gostima te ponekad čak i podjele neki stari obiteljski recept.